jubileumvignet rood en goud
Onderaan deze pagina staat de link naar het volledige programma "Welkom op Stapelen"

Jubileum (100 jaar Stapelen)

AddThis Social Bookmark Button

"Welkom op Stapelen"

In 2015 vieren de Paters Assumptionisten dat ze 100 jaar in Boxtel zijn. Op 6 januari 1915 vestigden zij zich op Kasteel Stapelen. Nu 100 jaar later willen ze uitdragen dat ze het religieus erfgoed van hun congregatie en het cultuur-historisch erfgoed van Kasteel en Park Stapelen naar de toekomst willen brengen.


De bevolking van Boxtel en omgeving is welkom in Park en Kasteel Stapelen. Dat is de kern van de missie die de Assumptiestichting vanaf heden wil uitdragen. De toegangspoorten zijn open gemaakt, het park wordt opgeknapt en kunstelementen zullen een vast onderdeel gaan uitmaken van Park Stapelen.
In het kasteel vinden al enkele jaren activiteiten plaats op het gebied van levensbeschouwing, kunst en cultuur en engagement. Die zullen worden uitgebreid. Het kasteel is te huur voor symposia, conferenties en vergaderingen, recepties, huwelijksinzegeningen en andere bijeenkomsten die passen bij de plek en het inspirerende karakter van de kloosteromgeving.
In 2015 vieren we uitgebreid feest. Van 8 mei t/m 14 juni staat een originele spiegeltent in het park waarin allerlei verenigingen, organisaties en bedrijven zich kunnen presenteren.
Op dit moment zijn er al 100 jubileumactiviteiten gepland voor allerlei doelgroepen in de Boxtelse samenleving. Peuters, lagere school kinderen, jongeren, ouderen, gehandicapten of anderszins beperkten. Koren, theatergroepen, dansgroepen, kunstenaars, artiesten, muzikanten en vele anderen zullen hun kunsten vertonen. De agenda voor al deze activiteiten vindt u op deze website.
De festiviteiten worden afgesloten op 21 november in de kerk van Lennisheuvel met een eucharistieviering ter nagedachtenis aan de stichter van de Congregatie der Assumptionisten, Pater Emmanuel d' Alzon.

U bent van harte welkom.

Voor een volledige weergave van het openbare programma "Welkom op Stapelen" klikt u hier!