gebeurtenissen rondom het kasteel

AddThis Social Bookmark Button

Kasteelconcert van de Gildenbondsharmonie

Een mooi concert dat plaatsvond op de binnenplaats van Kasteel Stapelen (september 2012). Op 1 september 2013 vindt wederom een openluchtconcert van de harmonie plaats. Zie voor meer informatie de plaatselijke dagbladen en het Brabants Centrum.

 


 

Gedicht Stapelen Victor Vroomkoning

Victor Vroomkoning leest zijn gedicht over het kasteel voor, in de kasteeltuin.

Aan de grachtzijde, links voor de toegangsbrug, staat het gedicht op een houten paal. Het vormt een onderdeel van de Boxtelse poëzieroute. Op zestien plekken in het openbaar gebied zijn gedichten te vinden van o.a. Victor Vroomkoning, Tymen Trolsky en Albert Megens. Op sommige plekken werden ze op gevels geschilderd, op andere locaties werden ze speciaal ontworpen.


 

Omroep Dommelland in schooltje van Stapelen

Sinds november 2012 heeft Omroep Dommelland twee klaslokalen in gebruik van het voormalige schooltje van de Paters Assumptionisten gelegen aan de linkerkant van de inrit naar het kasteel. Na een grondige verbouwing worden voortaan van hieruit de programma's van Dommelland , digitaal, uitgezonden.


 

Stapelen: onderdeel van het "Kloppend Hart"

Als één van de 14 projecten van het "kloppend hart" is Park Stapelen onderdeel van het Landschap van Allure. De paters Assumptionisten willen het park, dat direct grenst aan het centrum van Boxtel, nog meer openstellen voor de bevolking en bezoekers van Boxtel. Het is de diamant van Boxtel, maar voor velen ligt het verborgen achter en in het groen. Met Kasteel Stapelen als centrum , willen ze het park omvormen tot een recreatieve plaats waarin religie, stilte, kunst en landschap als eenheid beleefd kan worden. Het kerkhof van de paters en de Mariagrot zullen een duidelijkere plaats krijgen. Er wordt een"stiltemoment" geplaatst, ontworpen door een studente van Sint Lucas, uitgevoerd in cortenstaal. De inspiratiebron voor het stadslandgoed Stapelen is Insel Hombroich in Duitsland.


Krantenartikelen

In verschillende kranten zijn artikelen verschenen over activiteiten in en rondom kasteel Stapelen. Hieronder staat een klein aantal recente artikelen vermeld in pdf-formaat:

BC 130425 Omvangrijke plannen voor het Groene Woud

BD 130625 Provincie verdeelt miljoenen voor natuur en landschap

BD 130626 Edelhert als trekker Meierij

BC 130627 Proosten op het Kloppend Hart

BC 130627-2 Het groene Woud ontvangt 96 miljoen euro